Italian soda

Hejsan!
Imorgon åker jag till Karlstad med Alicia, saknar henne eftersom vi inte har sett varandra på ett långt tag.. haha :(
Idag gjorde jag "Italian soda" suuuppeer gott! Ni måste prova det asså! Haha, gjorde med hallon smak. Sen gjorde jag "Cremosa" det är Italian soda fast man häller i lite grädde. Det var också väldigt gott!
 
Första bilden - Italian soda, andra bilden - Cremosa
 
Update! Såg att en ville ha receptet så skriver upp det :)
Häll i vatten och socker i en kastrull och låt det koka tills sockret inte syns mer sen häller ni i frukten ni har valt (hallon, jordgubb, vinbär, ananas, mango, osvosv.. vilken frukt som helst!) låt det koka i 10 minuter, sänk sedan värmen och låt det stå i 10 minuter till. När det är klart får ni sila 'saften' så att ni får bort det som är kvar av t.ex vinbären. Ställ sedan in i kylskåpet, men 'saften' behöver inte vara kall! Den kan vara varm också. (Ni väljer själva hur mycket socker, vatten och frukt ni vill ha. Men det får inte vara för tjock konsistens, om det är det så häller ni bara i mer vatten)
Häll i mycket is i ett glas och häll 'saften' du har gjort en 3/4 del i glaset, häll sedan försiktigt ner Sprite,7up eller kolsyrat vatten långsamt nästan ända upp. Lämna lite plats för grädden om ni väljer att göra cremosa. (Ni väljer själva om ni vill använda sprite eller kolsyrat vatten, jag använde sprite och det var super gott!) Rör sedan om med ett sugrör och sedan = drick! :D
Om ni vill göra cremosa så häller ni bara i ca. 1 cm vispgrädde och rör runt igen :) Ni kan hälla i mer grädde om ni vill det.
Hoppas ni förstår!
Om inte så kan ni titta på denna videon på yt. OBS! Videon är på engelska :)
Mat | |
#1 - - Emilia:

hej :) kan du skriva receptet i ett inlägg eller skicka det till mej :) skulle vilja testa :))

#2 - - Emilia:

tack :) ska testa :))

#3 - - Sofie:

1 dl vatten och 1 dl socker som ni kokar bären i ;)

Upp